Uncategorized

Alt hvad du skal vide om kister

Sponsoreret indhold

Hvorfor er der så stort udvalg?

Begravelser ændrer sig og bliver mere kreative, hvilket forklarer hvorfor vi får et større udvalg af kister. Den klassiske trækiste er stadig den mest populære, men mange mennesker finder nye look af kister lavet af alle mulige materialer – herunder pil, tang, bananbladé, pap og bomuld.

Kan du lave din egen kiste?

Hvis du vil lave kisten selv, skal skal selvfølgelig være i stand til at lave en som er stærk nok. Din kiste skal være foret med en vandtæt beklædning, der ikke skaber uacceptable emissioner. Industrien bruger et produkt kaldet Cremfilm. Du kan betale en bedemand for, at gøre det for dig – eller få ham til at sælge dig noget Cremfilm.

Hvilken er den mest miljøvenlige kiste?

Næsten alle kommercielt producerede kister har passende grønne legitimationsoplysninger, selv kister fremstillet af MDF.

Måske er de grønneste kister af alle dem, der er lavet af pil. Materialet er bæredygtigt.

Pilekister

Pilekister (kurv) varierer i kvalitet. De som er lavet i Storbritannien er for det meste gode. De, der er lavet i Østeuropa eller Fjernøsten, er måske ikke helt så gode. Pas på tilbudspriser fra visse internetforhandlere! Hvis de ikke er godkendte, så undgå dem.

Du kan få priser fra 5.000 kroner og op. Kister som er produceret i England. I rigtig god kvalitet.

En “almindelig” kiste

Den ægte kiste er håndlavet af bæredygtig lærk og eg. Meget holdbar. Ingen kemikalier, ingen lakering. Ingen skruer, kun eg-dykkere.

Pap

En papkiste burde være den billigste du kan få, tror du måske, men faktisk er fremstillingsomkostningerne til pap det som gør prisen temmelig høj i forhold til hvad du ville betale for en “fineret” kiste lavet af MDF. Mennesker, der vil bruge pap, går efter en bestemt livsstil – eller dødstilstand. Det er det sidste ord i enkelhed. Nogen synes det et uhyrligt valg, enten på en god eller dårlig måde. Hvidt eller brunt pap er godt til dekoration. Du kan male det og skrive beskeder på det. Du kan få børnene til at dekorere deres bedstes papkiste – men pas på: børn kan lide at bruge masser af rødt, og det kan give et vildledende indtryk.

De fleste bedemænd har papkister på lager, men mange er ikke vil med dem, og vil betvivle deres bæredygtige evne og endda deres evne til at modstå regn. Dette er nonsens, så sæt dine hæle i. Nogle virksomheder kan, hvis du vil, lægge en papkiste ind i en genanvendelig kiste (kaldet kisteafdækning) bare til begravelsen. Et alternativ er at svøbe kisten i noget stof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.