Sport og fritid

Bliv sundere med motionscykling

Sponsoreret indhold

I Danmark cykler vi til alt. Alle har en cykel til at stå et eller andet sted, og hvis man ikke lærte at cykle i en ung alder, så bliver man kigget skævt til. Derfor er der også mærkeligt, at vi ikke har taget motionscykling til os på samme måde.

Cykling har af uransagelige grunde, for os, altid betydet en nem måde at komme fra et sted til et andet. Det er der i og for sig heller ikke noget galt med. Det at cykle til og fra arbejde eller lignende er del af en sund livsstil, og bør fejres. Hvad der til gengæld bør undre os, er hvorfor cyklen bliver stillet af vejen, så snart vi ønsker at tabe os eller leve sundere.

Motionscykling som et alternativ

Motionscykling er mere eller mindre cykling med det formål at træne. En fuldstændig formålsløs tur ud i den smukke, danske natur. I hvert fald med mindre man ser det at leve sund som et formål. For alle dem, der ikke bryder sig om at troppe op i fitnesslokalet, så er motionscykling den ideelle træningsform.

Du kan træne uden at gå ind i et svedlugtende lokale fyldt med andre mennesker. Du kan træne helt alene, og til gengæld nyde den smukke natur omkring dig. Desuden er cykling en sportsgren, der kræver høj udholdenhed, men som ikke nødvendigvis er fysisk hård eller udmattende. Det gør sig i hvert gældende, så længe man holder sig til amatørcykling. Tour De France er for eksempel både hård og udmattende. At gennemføre et sådant løb er en bedrift, der kræver stor viljestyrke såvel som store benmuskler.

Motionscykling i træningslokalet

Kan man godt lide aspekterne af at være i et træningslokale, så kan man stadig benytte sig af motionscykling. Man kan sågar holde det indendørs, hvis det er det, man ønsker. Det de fleste tænker, når de hører ordet motionscyklen er selvfølgelig den såkaldte motionscykel. Cyklen uden hjul, der står i ethvert fitnesscenter og sågar i en del private menneskers stuer.

Bruger man motionscyklen rigtigt, kan man, i teorien, altid opnå den perfekte cykeltur. Man går selvfølgelig glip af visse aspekter af udendørs motionscykling. Der er ingen vind i håret eller nogen smukke, grønne landskaber, der lige så stille ruller forbi.

Problemet med udendørs motionscykling er imidlertid, at du sjældent, for ikke at sige aldrig, finder det perfekte landskab udenfor. På en motionscykel kan du ganske enkelt bare begynde at træde i pedalerne, og så kan du selv designe det landskab, der passer dig bedst. Du kan presse dig selv med høje bakker og dybe dale, eller du kan intervaltræne i et bumpet landskab, som du ikke finder andre steder end i en motionscykel. Hvis en motionscykel bliver brugt rigtigt, kan den hæve motionscykling til et helt nyt niveau.

Hvad end du gerne vil leve sundt og have en mundfuld frisk luft, eller du leder efter den optimale måde at træne og presse dig selv til det yderste, så er motionscykling muligheden for at kunne gøre det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.