Sport og fritid

Den perfekte skovtur – Step by step

Sponsoreret indhold

Har du lyst til at tage din familie med på skovtur i det gode efterårsvejr, men er i tvivl om hvordan den bliver så perfekt som muligt? Så se med her.

Forberedelsen til skovturen

 1. Hvordan er vejret?
  Tjek vejrudsigten, så du er forbered på det værste. Det kunne jo være, at metrologerne lovede solskin, men så kom en regnbyge. Så pak regntøjet og en ekstra varm trøje for en sikkerheds skyld, så du ikke skal tage af sted forgæves.
 2. Hvad skal der i madkurven?
 • Lav et madbrød. – Lav en dej, tryk dejen ud, kom det ønskede fyld i og luk dejen rundt om fyldet. Bag til den er gyldenbrun og lad den køle af inden den kommer i madkurven.
 • Grønsagsstænger. – Skær nogle forskellige grønsager ud i stave. Fx gulerødder og agurker.
 • Kyllingelår. – Brug gerne noget af den mad du lavede dagen før. Hvis menuen stod på kyllingelår, så put resterne i madkurven.
 • – Til dessert kan den stå på lækre klassiske kanelsnegle med hvid glasur.
 1. Hvor skal skovturen holdes?

Tag på udkig efter det perfekte spot til skovturen. Udvælg gerne et sted mellem træerne, ved en skovsø eller en skovsti.

Tag nu din familie, din medbragte mad, et tæppe og noget koldt at drikke med ud i det fri, og nyd fuglenes kvidre og duften af skov og sørg for at nyde at slippe fra hverdagens stress og jag, samt friheden ved at vide man for en gangs skyld er offline.

Aktiviteter til skovturen

 1. Leg en leg
  Hvis der er mange med på skovturen kan man tage et spil ”spark til dåsen”. Det er en meget populær leg, især blandt de små. Der er en fanger, som skal stå ved dåsen med lukkede øjne og tælle til hundrede, højt. Imens skal resten gemme sig. Når fangeren finder en, skal fangeren løbe tilbage til dåsen, stille sin fod på den og råbe personens navn højt. Så er den fundne fanget i dåsen.
 2. Tag billeder

Kig rundt på naturen og tag nogle virtuelle billeder. Slap af og mærk naturens liv. Hvis ikke du kan nøjes med et virtuelt billede, kan du altid tage nogle billeder med mobilen. Tag evt. et familiefoto.

 1. Undersøg dyrene
  Der er tusindvis af dyr i forskellige størrelser i skoven. Tag et ekstra opmærksomt blik på dyrene, og se hvordan de arbejder sig frem i naturen. Der er fx frøer i mosen og insekter i skovbunden.
 2. Lav et bål

Gå efter brænde og lave et stort bål, som man kan varme sig ved og riste skumfiduser. Når mørket falder på kan man synge nogle bålsange, og hygge uden sociale medier og bekymringer.

Tag ungerne under armen, manden/kvinden i hånden og spadser så langt ind i skoven som muligt. Oplev naturens lyde, farver og varme og få den perfekte oplevelse med på vejen. Vis familien hvor meget de betyder for dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.