Sport og fritid

Hesten dækken guide

Sponsoreret indhold

Vinteren er der hvor de fleste heste begynder, at bruge deres tunge dækkener, da størstedelen af ​​dem vil blive klippet. Hvis du ikke træner med din hest i vintermånederne, vil du sandsynligvis ikke skulle bruge et dækken, da den tykke naturlige frakke vil isolere hesten fra vind og vejr.

Der er mange grunde til, at dækkener er nødvendige for nogle heste, såsom deres alder, sundhed og den type “arbejde”, de laver. Gamle og undervægtige heste er mere sårbare og kan finde det sværere at regulere deres kropstemperaturer i kulden.

De vilde heste have altid haft rigelig plads til, at strejfe og finde ly, mens marker er meget mindre for dagens heste og har ofte meget lidt dækning til, at beskytte dem mod vejret.

Hvis din hest er klippet, vil et dækken absolut være nødvendigt om vinteren, da dens naturlige isolering er gået tabt. Heste, der “bruges” men ikke klippes, vil svede mere, hvilket igen betyder, at de tager længere tid at tørre. Hvis en hest er slået ud efter træning uden at have tørret af, er den mere tilbøjelig til at fange en forkølelse.

På den anden side, hvis din hest ikke bliver arbejdet gennem vinteren, så dyrker den et tykt lag, forudsat at han er godt fodret og har ly.

Hvis du bruger dækken på din hest, skal du sikre dig, at den er tyk nok til at kompensere for denne naturlige effekt, da tynde dækkener flader håret og kan gøre en hest koldere end den ville være uden dækken.

Uanset hvad du beslutter dig for at gøre, kan det være svært at vide, hvornår et dækken er nødvendigt, og hvilken type dækken (og tykkelse) der skal bruges. Nedenfor er et simpelt skema, der beskriver temperaturafskæringspunkterne og egnetheden af ​​visse dækkentyper baseret på om din hest er klippet eller ej.

Det er på engelsk, men håber det går alligevel.

Heste dækken guide

[Bemærk venligst at dette kun er en guide, og der vil være mange heste med forskellige krav.]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.