Uncategorized

Hvordan man vælger den rette dørlukker?

Sponsoreret indhold

Dørlukkere er en anordning, der er monteret øverst på en dør og ramme. Når døren åbnes “griber” dørlukkeren automatisk døren og lukker den let. Selvom denne enhed kan virke ret simplistisk, er det faktisk en af ​​de vanskeligste anordninger at arbejde med. Hvis du vælger en dørpumpe, der er for kraftig til din dør, vil den lukke døren for hurtigt. Hvis du vælger en lukker, der ikke er stærk nok, kan døren muligvis ikke lukke og låse korrekt. Når du vælger en så skal du nærmere overveje faktorer som dimensionering, montering, applikation og udseende, så du kan finde den rigtige dørpumpe til din dør.

Bestem hvilken størrelse dørlukker du har brug for. Lukkere kan være mellem 1 og 6, hvor højere tal bruges til mere kraftfulde enheder. Hver dørpumper-producenter har deres eget valgskema, der vil hjælpe dig med at vælge den rigtige størrelse baseret på højden og vægten af ​​din dør. Hvis du er usikker på størrelsen, skal du vælge en enhed, som kan justeres under installationen. Den mest anvendte indstilling er størrelse 3, og den standard justerbare lukker vil blive indstillet til størrelse 3, når den sendes.

Bestem, om du har brug for en overflademonteret eller skjult enhed. Overflademonterede lukkeanordninger er installeret på døren og rammens overflade og er meget synlige. De er mere økonomiske af de to muligheder og også den nemmeste at installere. Skjulte lukkeanordninger er monteret inden for døren og er ikke synlige, når døren er lukket. De er meget dyrere og vanskelige at installere end overflademonterede enheder.

Gennemgå monteringsbehov

Du kan montere dørlukkere på hver side af døren, men du skal vælge en enhed, der er designet til denne type montering. Standardlukkere er designet til at blive monteret på dørens trækside (hvor du trækker døren mod dig for at åbne den). Hvis du vil montere på tryksiden, skal du kigge efter en tættere med en parallel armmontering.

Vælg den rigtige klasse.

Anordningen er typisk angivet som grad 1, 2 eller 3. Vælg Grade 1-hardware til kommercielle applikationer eller for døre, der er udsat for meget hårdt brug. Grade 2 hardware kan bruges til lette kommercielle og standard boligdøre. Grade 3 hardware skal bruges på meget lette boliger applikationer, såsom værelser eller opbevaringsrum.

Kig efter brand rating.

Hvis dørpumpen vil blive installeret på en brandvurderet dør (typisk kun i kommercielle bygninger), skal lukkeren være brandvurderet. Søg efter et metalmærke, der er fastgjort til den enhed, der certificerer brandværdien.

Sammenlign finish muligheder.

Du kan vælge mellem standard krom eller rustfrit stål eller mere traditionelle messing- og bronzefinish. Se efter en dørpumpe, der matcher eller supplerer resten af ​​din hardware.

Vurder, om backcheck er nødvendig.

Backcheck er en funktion, der kun leveres på visse dørlukkere. Alle lukkere på udvendige døre skal have backcheck samt døre, der kan svinge ind i et nærliggende skab eller væg.

Bestem om din dørpumpe skal have forsinket lukning. En forsinket lukning på lukkeren giver en forsinkelse af hvornår døren åbnes, når den begynder at lukke. Dette er nyttigt for døre, der bruges af kørestolsbrugere eller personer, der skubber vognen. Det er også nødvendigt for mange indgangsdøre, der er underlagt handicapstandarder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.