Hus og have

Plantekasser og potter – hvilket materiale er det bedste? DEL 1

Sponsoreret indhold

Plantekasser kommer i en bred vifte af priser, størrelser, farver, former og materialer. Hver specifikke kasse eller beholder har fordele og ulemper.

Her er en sammenfatning af de forskellige materialer der bruges for, at gøre det lettere for dig at tage det bedste valg til dine behov.

Hvor vil du have planterne henne? Æstetisk værdi og nem vedligeholdelse og omkostninger er alle faktorer, du skal overveje, inden du træffer en beslutning.

højbed i sten til krydderier

PRESSET PAPIR

Trykket papirskasser er et godt valg, når man beskæftiger sig med grøntsager. Disse plantekasser “trækker vejret godt” og fremmer sund vækst, samt isolerer rødderne fra temperaturændringer, der ellers ville kunne skade eller stresse dine planter.

Disse planterkasse er bionedbrydelige, hvilket er godt for miljøet, men betyder, at du skal udskifte dem hvert år.

Da omkostningerne ved disse er lave, er potterne stadig et økonomisk forsvarligt valg. Nogle pressede papirpotter er foret med en voksbelægning, hvilket giver dem en lidt længere levetid.

COIR

Coirkasserne er økonomiske og et økologisk forsvarligt valg. Disse planterkasser er lavet af kokosnødder.

Andre typer er lavet af kornskaller og forskellige bindemidler i stedet for kokosnødder. Disse plantekasser er billige og kan findes i en bred vifte af farver og former, op til omkring 30 cm i diameter.

højbed i træ

KERAMISK

Keramiske kasser er lavet af fint tekstureret, letfarvet ler og derefter glaseret. Disse beholdere laves med en højovnstemperatur, hvilket reducerer potentiel porøsitet og sårbarhed over for forholdene. Men hvis en keramikpotte er ude i det kolde vejr, kan den stadig revne.

Ulempen ved denne er, at potten er ret tung, selv om denne faktor gør dem til et godt valg for planter, der vokser sig store og tunge. Keramikbeholderne har også en tendens til at være dyre, men fås i en lang række farveglasurer og designs.

De kommer i mange forskellige former og størrelser, hvor de store er blandt de mest almindelige.

TERRACOTTA

Terracotta er en slags ler, der almindeligvis anvendes til fremstilling af potter i forskellige størrelser og former. Terracotta potter kan være så små som 5-6 cm i diameter eller højde, og så stor som du kunne tænke dig.

Formen og størrelsen af ​​beholdere fra dette materiale er tilsyneladende uendelige, så de er ret alsidige. Det er typisk en varm rødbrun farve og tilbyder en jordisk appel til gartnere.

Terracotta har også tendens til at være let tilgængelige og overkommelige, hvilket gør det til et populært valg blandt gartnere til indendørs og udendørs brug.

To aspekter af terracotta, som du skal være opmærksom på, er, at den er mere skrøbelig end nogle af de andre plantekasser og potter, og at terracotta almindeligvis sælges uglaseret.

Husk at lave nogle afløbshuller i plastikken, eller du kan støde på vandrelaterede problemer.

Hvis du bor i et område med meget kolde vintre, er det vigtigt at opbevare terracotta potter på hovedet og indendørs for at forhindre ødelæggelse fra vejrforholdene.

FORTSÆT TIL DEL 2 HER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.