Hus og have

Plantekasser og potter – hvilket materiale er det bedste? DEL 2

Sponsoreret indhold

GLASFIBER OG RESIN

Glasfiberbeholdere er fremstillet af en blanding af harpiks og glasfibre. Disse potter er støbt for at ligne terracotta eller stenpotter. Faktisk har nogle producenter tilføjet en del kalksten af ​​ler til harpiksblandingen for at skabe en bedre tekstur.

Selv om dette valg måske ikke er det mest økologisk venlige, har det mange fordele.

Glasfiberpotterne er lette, holdbare og ligner de materialer, de er støbt til at efterligne. Disse beholdere og plantekasser behøver ingen særlig opbevaring; de kan klare alle slags vejr uden at skulle tages indendørs.

højbed i træ

PLAST

Plastbeholdere kan også laves så de ligner andre materialer, men er mindre holdbare end glasfiberbeholderne.

De fleste planter, som du køber i en butik eller på en planteskole, kommer i en plastikbeholder; dette skyldes, at det er den billigste plantebeholder for planteskole at dyrke i.

højbed

TRÆ

Plantekasser i træ kan se godt ud i næsten enhver udendørs udstilling. Disse plantekasser har tendens til at være kvadratiske eller rektangulære, selv om du også kan få nogle buede plantekasser.

Det er ikke sandsynligt at plantekasser i træ knækker i koldt vejr, og det er langsomt til at tørre ud. Den eneste virkelige fare med plantkasser i træ er råd. Derfor foreslår jeg en foring med plastik for at forhindre dette problem. Husk bare at lave nogle huller i plasten til dræning.

METAL

Metalbeholdere er ekstremt slidstærke, og i tilfældet af støbt jern er det ekstremt tungt. Metaller som aluminium kan give gartnere holdbarheden fra ​​metal og med en lettere vægt, hvilket gør plantningen og flytningen af ​​potter meget mere praktisk.

Aluminium ruster ikke, behøver ikke at blive malet og koster mindre end nogle andre muligheder i metal. Andre metal-valg omfatter kobberbelagt rustfrit stål, zink, bly og kobber.

højbed i beton

BETON

Plantekasser i beton kan se godt ud, især når de ældet lidt. Mens beton er det praktiske valg til store planter, der muligvis har brug for ballaststøtten mod vinden på grund af sin store vægt, gør denne vægt også planten svær at flytte.

Derfor, hvis du planlægger at bruge plantekasser i beton, så skal du sørge for, at du ved, hvor du vil have dem, og ikke planlægger at flytte dem i den nærmeste fremtid.

På den anden side vil ingen nogensinde stjæle eller lave en prank og flytte dem. Beton er en pålidelig isolator og vil beskytte rødderne selv i tider med store temperaturændringer.

Mangler du det helt rigtige sted at købe dine højbede, så kan jeg anbefale Landhave.dk – se deres højbede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.